Haagse directe

Een boksschool met een verhaal 

 
Boksschool-Den-Haag-Kantoor-Openbaar.jpg
 
 
 

Boksen den haag

In september 1999 was Haagse Directe nog een afsplitsing van het beroemde Kristalijn. Nu is Haagse Directe een van de grootste boksverenigingen in de regio.

Profboksers Chris van Veen en Martin Lek namen in de jaren negentig Kristalijn over van eigenaar John. Kristalijn wilde stoppen. Een paar jaar later kwam hij onverwachts terug. En John eiste zijn plek op.
Zo'n vijfentwintig boksers besloten nog diezelfde dag bij Boksschool Houwaart te trainen. Waaronder Chris, Martin en Camiel van Vught. Die groep werd groter en groter. Totdat de situatie onhoudbaar was. De club boksers moest verhuizen.
Haagse Directe werd in augustus 2000 officieel opgericht. De boksvereniging trok een jaar later in de oude Varabo wasserij aan de Karel Roosstraat, met dank aan stichting BOM ReVa. Een locatie waar wedstrijdboksers met elkaar sparden en zich om lieten scholen tot trainers.
Tot de wasserij op de lijst stond voor sloop. Chris en Camiel klopten aan bij Wilbert Stolte, toenmalig wethouder Sport. Met succes. Haagse Directe mocht zich definitief vestigen in de oude bibliotheek aan de Newtonstraat.
Dit is sinds 2006 ons thuis. Recreatie- en wedstrijdboksers trainen hier het hele jaar door zij aan zij.
Naast het faciliteren van bokstraining, organiseert Haagse Directe een aantal keer per jaar clubwedstrijden.

 
 

De bokstrainers

Bokstrainers Chris van Veen en Martin Lek worden ondersteund door trainers Richard Biegel, Saïd Bettah, Pieter den Ouden, Nazir Akbari, Dick Heijdeman, Mark van den Boogaard, Raymon Erberveld, Steven Jhagroe, Anil Kisjoen, Mustafa Dahou, Mohamed El Farouni, Ab Aharchi, Jemal Selimi, Bo Wiesman en Camiel van Vught.

 
Bokszaal-Bokszakken-Boksschool-Den-Haag.jpg
Boksschool-Den-Haag-Sfeer-Boksruimte-Gezamelijk.jpg