BOKSEN DEN HAAG

Boksen Den Haag, in september 1999 was Haagse Directe nog een afsplitsing van het beroemde Kristalijn. Nu is het een van de grootste boksverenigingen in de regio, waar 300 leden wekelijks komen trainen.

Boksen Den Haag, Profboksers Chris van Veen en Martin Lek namen in de jaren negentig Kristalijn over van eigenaar John. Kristalijn wilde stoppen. Een paar jaar later kwam hij onverwachts terug. En John eiste zijn plek op.
Boksen Den Haag, Zo'n vijfentwintig boksers besloten nog diezelfde dag bij Boksschool Houwaart te trainen. Waaronder Chris, Martin en Camiel van Vught. Die groep werd groter en groter. Totdat de situatie onhoudbaar was. De club boksers moest verhuizen.
Boksen Den Haag, Haagse Directe werd in augustus 2000 officieel opgericht. De boksvereniging trok een jaar later in de oude Varabo wasserij aan de Karel Roosstraat, met dank aan stichting BOM ReVa. Een locatie waar wedstrijdboksers met elkaar sparden en zich om lieten scholen tot trainers.
Boksen Den Haag, Tot de wasserij op de lijst stond voor sloop. Chris en Camiel klopten aan bij Wilbert Stolte, toenmalig wethouder Sport. Met succes. Haagse Directe mocht zich definitief vestigen in de oude bibliotheek aan de Newtonstraat.
Boksen Den Haag, Dit is sinds 2006 ons thuis. Recreatie- en wedstrijdboksers trainen hier zij aan zij. Haagse Directe houdt een aantal keer per jaar clubwedstrijden. Het mooiste evenement van het jaar is in november; Food Fight Music All Night. Ons eigen boksgala in de Binckhorst.