Johan Visscher wint in Duitsland

23 juli 2012

Boksweekend Dutch Windmill Team in Duitsland,
Würzburg  14-15 juli 2012

Zaterdagochtend 14 juli ’12 kwart voor acht rijden Reinier en ik (Johan Visscher) vanuit Den Haag richting Den Bosch om van daaruit met de rest van het Dutch Windmill Team te beginnen aan de lange rit (600km) naar Würzburg, Duitsland.

Zondag 15 juli ’12 gaat om half zeven de wekker om rustig op te staan en met het hele team te ontbijten in de jeugdherberg. Om tien uur stond het event gepland tussen de ‘Kickers Wurzburg tegen Windmill Team’.
Rond negen uur komt het team aan op de locatie om door de dokter te worden gekeurd. De weging was op de dag van aankomst al geweest. Er stonden negen partijen die dag op de planning. Elk team met acht boksers en 2 plaatselijke dames tegen elkaar. Ik had de zevende partij tegen P. Lang van BC Weissenburg in het halfzwaargewicht, 81 kg.

‘s Ochtend bij het opstaan voelde ik een gezonde spanning, tenslotte is het geen dammen! Ik had er zin in, wilde winnen zoals altijd. Reinier stootte mij warm nadat ik mijzelf had opgewarmd. Scherpte en vertrouwen, dat is waarvoor Reinier er is en wat ik had voordat de ringspreker mij aankondigde voor de ruim duizend bezoekers op dit event. Boksen in Duitsland leeft, en dat deed het ook in mij, ik was er klaar voor!

Na een goede peptalk van Henny Mandemaker (ring coach) ging de bel, ronde één was begonnen. Mijn tegenstander, kleiner, gedrongen, afgetraind moest komen zoals verwacht en deed dit ook. De eerste ronde is aftasten en proberen, maar zeker ook treffers maken en punten scoren. De eerste ronde was een pittige ronde waarin veel lijf-aan-lijf gevecht plaats vond. Ik was de langere bokser en moest hiervan gebruik maken door hem van mij af te houden en met lange treffers en hoeken te raken. Erin en eruit! Dit ging naar wens, deze ronde was voor mij.

Ronde twee begon. De Duitser had duidelijk vanuit zijn hoek de opdracht gekregen om mij nog meer onder druk te zetten. Hij probeerde d.m.v. hoeken en opstoten te counteren op mijn lange jabs. Ik liet dit niet toe en scoorde goed met eenvoudig boksen. Effectief met voorhand en stoothand wat duidelijk zichtbaar was voor de jury.

Omdat de Duitser duidelijk achter stond, kreeg hij in de rust van zijn trainer mee alleen maar naar voren en lijf-aan-lijf te boksen. Derde ronde even meeboksend met mijn tegenstander, waardoor ik enkele onnodige tegentreffers moest incasseren neem ik het heft weer in eigen hand en boks duidelijk uit als winnaar op punten.

 

TERUG NAAR DE HOMEPAGE